Кабмін заборонив Ощадбанку застосовувати до «Нафтогазу» штрафні санкції

Читать на русском
Уряд розпорядився розірвати договір застави майна між Ощадбанком і Нафтогазом на 17,5 мільярда гривень.

Кабінет міністрів України розпорядився розірвати договір застави майнових прав між Ощадбанком і «Нафтогазом» на 17,5 мільярда гривень, а також заборонив держбанку застосовувати до «Нафтогазу» штрафні санкції за невиконання фінансових зобов'язань.

Відповідне розпорядження було ухвалене на засіданні уряду в середу, передає «Слово і Діло».

«Газпром» збільшив претензії до «Нафтогазу» в Стокгольмському арбітражіРосійський «Газпром» збільшив свої вимоги в позові проти «Нафтогазу України» з 31,7 мільярди доларів до 37 мільярдів.

«Перша позиція - це змін до умов кредитних договорів у зв'язку зі зміною типового кредитного договору. Друга позиція - розірвання договору застави майнових прав між Ощадбанком і «Нафтогаз» на загальну суму 17,5 мільярда гривень. І третє - реалізація даного розпорядження не дозволить застосовувати штрафні санкції та позитивно позначиться на показниках фінансово-господарської діяльності компанії», - сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, представляючи розпорядження.

В кінці грудня минулого року Кабінет міністрів України дозволив державному банку Ощадбанк продовжити на рік термін обігу та погашення облігацій серії А, В, С національного енергохолдингу «Нафтогаз України» на загальну суму 4,8 мільярда гривень.

Раніше, Міненерговугілля і фахівці Держдепу США обговорили питання реорганізації «Нафтогазу».

Нагадаємо, в «Нафтогазі» розповіли, як українська ГТС збирається протистояти «Північному потоку-2».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: