«Нафтогаз» не вестиме переговорів з «Газпромом» на території Росії

Читать на русском
У Нафтогазі відмовилися вести переговори з російським Газпромом на території РФ, але не проти обговорити питання в одній з країн Євросоюзу.

У «Нафтогазі» відмовилися вести переговори з російським «Газпромом» на території РФ, але не проти обговорити питання в одній з країн Євросоюзу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу компанії.

«Для НАК «Нафтогаз України» Російська Федерація є неприйнятною країною для проведення переговорів з ВАТ «Газпром». Такої позиції Нафтогаз незмінно дотримується з 2014 року, як у дипломатичному листуванні, так і під час офіційних зустрічей з представниками російської компанії», - відзначили в компанії.

При цьому на сторінці компанії в Facebook уточнили, що свою позицію вони озвучили у відповідь на запрошення російського монополіста провести переговори в Москві.

«Нафтогаз підтверджує готовність провести переговори в ЄС. Тому пропозиція Газпрому зустрітися для обговорення саме в Москві означає, що такі переговори Газпром проводити не планує», - додали в компанії.

Нагадаємо, 7 червня «Газпром» розірвав договір про транзит газу з українським «Газтранзитом», після того як у російського монополіста заарештували 40% частку в компанії у «справі АМКУ».

6 червня в «Нафтогазі» відреагували на заяви «Газпрому» про те, що в рішенні Стокгольмського арбітражу не скасовані вимоги виплат за умовою «бери або плати».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: