Добу 7 червня в АТО: понад 70 обстрілів, є загиблі і поранені

Читать на русском
У прес-центрі штабу Антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування 7 червня.

Російсько-окупаційні війська 7 червня здійснили 71 обстріл позицій Збройних сил України, в результаті яких загинули двоє українських військовослужбовців, 11 - отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

На приморському напрямку бойовики 28 разів порушили режим припинення вогню. Позиції ЗСУ в районі Чермалика бойовики обстрілювали з реактивних систем залпового вогню і мінометів калібру 120 мм, поблизу Широкиного – з мінометів калібру 120 мм, позиції ЗСУ на околицях Павлополя, Мар'їнки і Водяного бойовики обстрілювали з гранатометів і стрілецької зброї, поблизу Красногорівки – з мінометів калібру 82 мм, поблизу Старогнатівки – з мінометів калібру 82 мм та озброєння БМП. З настанням темної пори найманці незмінно застосовували гранатомети та стрілецьку зброю різних калібрів в районі Широкиного, Водяного, Гнутового, Талаківки, Березового, Павлополя та Мар'їнки.

На донецькому напрямку зафіксовано 21 обстріл позицій ЗСУ бойовиками. Незмінно найгарячішою ділянкою на цьому напрямку залишаються південне та східне передмістя Авдіївки. Там бойовики вчора, особливо ввечері, здійснювали щільні обстріли позицій сил АТО з мінометів калібру 120 й 82 мм, зенітних установок та піхотного озброєння. Також з мінометів різних калібрів окупанти били в районі Троїцького. Окрім того, противник застосовував 82-мм міномети поблизу Зайцевого, Луганського та Невельського. Там же вів вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів, час від часу - з озброєння БМП.

На луганському напрямку бойовики здійснили 22 обстрілу позицій ВСУ. Впродовж дня найбільш інтенсивно та щільно НЗФ вели вогонь з важкого артилерійського озброєння в районі Кримського та Новтошківського. Під мінометні обстріли також потрапили воїни ЗС України, котрі тримають оборону поблизу Новоолександрівки, Трьохізбенки, Попасної, Троїцького, Катеринівки, Новозванівки та Оріхового. Використовуючи озброєння меншої потужності, проросійські бандформування вдавались до провокацій в районі станції Донець, Станиці Луганської та Новозванівки.

Нагадаємо, бойовики накрили вогнем школу у Красногорівці.

Раніше ОБСЄ збільшить кількість спостерігачів на Донбасі до тисячі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: