Штаб АТО: на Луганському напрямку бойовики стріляють з артилерії і готуються до наступу

Читать на русском
На Луганському напрямку істотно зросла кількість обстрілів російсько-окупаційних сил із застосуванням важкої артилерії, що може свідчити про підготовку наступу на українські позиції.
фото: ІС

На Луганському напрямку істотно зросла кількість обстрілів російсько-окупаційних сил із застосуванням важкої артилерії, що може свідчити про підготовку наступу на українські позиції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«На Луганському напрямку кількість обстрілів сил АТО істотно зросла. Починаючи з шостої години ранку російсько-окупаційні війська, порушуючи Мінські домовленості, здійснюють обстріл сил АТО включаючи важку артилерію калібру 152 мм, міномети калібрів 120 і 82мм», – розповіли в штабі.

Також противник підсилює вогонь обстрілами позицій української армії з автоматичних гранатометів АГС-17 і станкових гранатометів СПГ-9, ПТУР, крупнокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 7 червняСитуація на сході країни станом на 00:00 7 червня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Ворог активно застосовує для коригування вогню артилерії безпілотні літальні апарати, один з яких сьогодні українські військові збили», – відзначили в штабі.

За словами в.о. голови військово-цивільної адміністрації селища Новотошківське і села Жолобок Попаснянського району Дмитра Кондратьєва, обстрілами в селищі пошкоджений водопровід і цивільні будівлі, вирішується питання про евакуацію дітей.

«За наявною інформацією ворог активно накопичує резерви і проводить інші заходи, які можна розцінити як підготовку до наступу терористичних сил. Крім того, зросла активність диверсійно-розвідувальних груп противника», – підкреслили в штабі АТО.

Нагадаємо, за 6 червня російсько-окупаційні війська 85 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України: 8 українських бійців отримали поранення.

Також 6 червня бойовики обстріляли житлові будинки в прифронтовому селищі Новолуганське Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: