«Укрзалізниця» обіцяє запустити потяги в Балтійські країни

Читать на русском
Омелян зазначив, що важливо, що реалізувати дане повідомлення 5 країн можливо без заміни колісних пар, оскільки по всьому маршруту поїзда можна використовувати вагони існуючих в Україні стандартів.
«Укрзалізниця»

Публічне акціонерне товариство «Укрзалізниця» розглядає можливість запуску ще одного потяга «Київ - Перемишль» через Вінницю, а також ряду нових поїздів у Європу.

Про це на брифінгу в Києві у вівторок, 6 червня, заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає «Слово і Діло», посилаючись на «Українські новини».

«Укрзалізниця» зараз опрацьовує запуск другої пари поїзда «Київ - Перемишль» по так званому південному ходу, через Тернопіль, Хмельницький та Вінницю», - заявив він.

«Вікно в Європу»: залізничні рейси з України до Європи в 2017 роціУ зв‘язку зі спрощенням візового режиму з Європою «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, в які міста країн ЄС «Укрзалізниця» запустила або планує розпочати залізничні рейси.

За словами Омеляна, для нового поїзда будуть забезпечені зручні пересадки за напрямками до Маріуполя, Лисичанська і Одеси.

Крім того, Омелян анонсував запуск пасажирського поїзда «Львів - Краків» з 1 серпня, а також повідомив про плани по запуску поїзда «П'ять столиць», який з'єднає Київ з Мінськом, Вільнюсом, Ригою і Таллінном. Також в планах продовження цього маршруту до Одеси.

«Укрзалізниця» запустить прямий поїзд з Маріуполя до ОдесиДо початку курортного сезону «Укрзалізниця» запустить пряме залізничне сполучення Одеса-Маріуполь.

Омелян зазначив, що важливо, що реалізувати дане сполучення 5 країн можливо без заміни колісних пар, оскільки по всьому маршруту поїзда можна використовувати вагони існуючих в Україні стандартів.

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"
Каплін пообіцяв звільнити Войцеха Бальчуна з посади голови правління ПАТ «Укрзалізниця»Сказано 10 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також, за словами міністра, «Укрзалізниця» планує запустити потяги за напрямками «Мукачево - Будапешт», «Київ - Вільньюс», «Мінськ - Варна», «Київ - Відень» і «Одеса - Кишинів».

Нагадаємо, що з 5 червня «Укрзалізниця» запустить поїзди, які курсуватимуть у напрямку Чорноморського узбережжя, в Затоку, Кароліно-Бугаз та Білгород-Дністровський.

Також раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» хоче підвищити ціну квитків на популярних напрямках на чверть.

А 10 жовтня 2016 року Омелян пообіцяв, що в стандарти санітарних норм обслуговування пасажирських вагонів «Укрзалізниці» будуть внесені зміни. Подивимося, чи зможе чиновник виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: