США закликали ООН ухвалити потужну резолюцію щодо України

Читать на русском
Постперд США при ООН Ніккі Хейлі закликала Раду ООН з прав людини проводити більш ефективну політику щодо низки мілітаризованих країн, і України зокрема.

Постперд США при ООН Ніккі Хейлі закликала Раду ООН з прав людини проводити більш ефективну політику щодо низки мілітаризованих країн, і України зокрема.

«На цій сесії Ради вкрай важливо ухвалити потужне, наскільки це можливо, рішення про критичну ситуацію в сфері прав людини в Сирії, Демократичній Республіці Конго, Еритреї, Білорусі і Україні», - цитуючи виступу Хейлі в Женеві 6 червня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За її словами, до складу Ради ООН входить багато країн, де порушуються права людини.

«Бути членом цієї Ради - привілей, і жодна країна, яка є порушником прав людини, не повинна займати місце за цим столом», - заявила представник США.

У зв'язку з цим вона підкреслила, що Рада, зокрема, ніколи не розглядав порушення прав людини в Венесуелі, а в березні ухвалила п'ять резолюцій проти Ізраїлю.

Українські компанії подали на Росію до суду ООНУкраїнські компанії Укрнафта і Stabil подали позов до суду ООН на Росію за майно, що залишилося в Криму.

Вона підкреслила, що Рада ООН з прав людини повинна стати «більш ефективною, більш підзвітною та більш чуйною».

Крім того, Хейлі також заявила, що США ретельно зважує свою участь в організаціях, але може покинути її через упереджене ставлення до Ізраїлю.

Раніше Міжнародний суд ООН в Гаазі виніс проміжне рішення у справі «Україна проти Росії».

Нагадаємо, раніше Рада Європи оприлюднила текст рішення комітету міністрів РЄ щодо Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: