У «Газпромі» назвали рішення Стокгольмського арбітражу «проміжним»

Читать на русском
У російському газовому монополістові Газпром назвали рішення Стокгольмського арбітражу проміжним і чекають остаточного рішення суду не раніше кінця червня.
фото: EPA/UPG

У російському газовому монополістові «Газпром» назвали рішення Стокгольмського арбітражу «проміжним» і чекають остаточного рішення суду не раніше кінця червня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

«Сьогодні отримано окреме (проміжне) рішення Стокгольмського арбітражу по розгляду між ПАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» в рамках контракту купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 роках, що є проміжною стадією арбітражного процесу», – заявили в компанії.

За словами заступника начальника юридичного департаменту «Газпрому» Сергія Коваля, рішення Стокгольмського арбітражу «не містить конкретних цифр і присвячено вирішенню принципових юридичних питань».

Як зменшувалася газова залежність України від РФЗ початку 2016 року Україна не купила в Росії жодного кубометра газу: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, як скорочується газова залежність від РФ.

Нагадаємо, 31 травня Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» про перегляд ціни по укладеним в 2009 році контракту на поставку природного газу «Газпромом» з урахуванням ринкових умов.

Окремим рішенням Стокгольмського арбітражу скасувана умова «бери або плати», за якою Україна мала б щорічно купувати 52 мільярди кубометрів газу або оплачувати його вартість, не вибираючи весь обсяг. Рішення суду є обов'язковим для дотримання обома сторонами.

Президент Петро Порошенко заявив, що після виграшу «Нафтогазу» вартість газу на українському ринку буде визначатися не Росією, а прозорим і вільним ринком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: