Суд відмовився повернути київській громаді землі Шуфрича і Бродського на Рибальському острові

Читать на русском
На земельній ділянці будується житловий комплекс Rybalsky. Прокуратура вимагала повернути його громаді міста.

Господарський суд Києва відмовив у задоволенні позову київської прокуратури, яка вимагала розірвати договір оренди земельної ділянки в Подільському районі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

На земельній ділянці будується житловий комплекс Rybalsky. Прокуратура вимагала повернути його громаді міста. У рішенні від 25 травня суддя Вікторія Сивакова відмовила в позові.

Прокуратура вимагала розірвати договір оренди земельної ділянки площею 4,5659 га на вулиці Електриків, 23-б, укладений між Київською міською радою та публічним акціонерним товариством «Київський річковий порт» та зобов'язати ВАТ «Київський річковий порт» повернути Київській міській раді земельну ділянку.

Прокуратура Києва заявила про необхідність повернення земельної ділянки у власність наприкінці березня.

Це обґрунтовувалося тим, що «в порушення умов договору земельна ділянка використовується не за призначенням, а для будівництва житлових будинків».

ПАТ «Київський річковий порт» - компанія з орбіти народного депутата від «Опозиційного блоку» Нестора Шуфрича і екс-глави Держкомпідприємництва Михайла Бродського .

Відзначається, що ні на одне з п'яти засідань у справі про повернення ділянки громаді Києва не з'явився представник департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА.

На попередньому засіданні 16 травня було винесено постанову про продовження строків розгляду на 15 днів, тобто засідання мало відбутися 1 червня. Однак, вона відбулося 25 травня.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура розслідує своєчасність, достовірність та повноту сплати податків народним депутатом від фракції «Опозиційного блоку» Нестором Шуфричем.

Раніше у Вінницькій області Господарський суд повернув Міністерству оборони України 40 гектар земель лісового фонду в районі міста Хмільник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: