На Вінничині суд повернув Міноборони 40 га лісу

Читать на русском
Судовий розгляд справи тривав понад 3 роки і дійшов до Вищого господарського суду України, який направив справу на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

У Вінницькій області Господарський суд повернув Міністерству оборони України 40 гектар земель лісового фонду в районі міста Хмільник.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіони України, передає «Слово і Дело».

«У 2007 році розпорядженням голови Хмельницької районної державної адміністрації Вінницької області державному підприємству «Хмельницьке лісове господарство» затверджено технічну документацію із землеустрою, на підставі якої надалі видано державний акт на право постійного користування земельною ділянкою загальною площею понад 7641 га на території Шірокогребельского сільської ради Хмельницького району. До складу зазначеної ділянки безпідставно включені землі оборони площею 40 гектар», - йдеться в повідомленні.

Цей факт потрапив у поле зору військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України. Судовий розгляд справи тривав понад 3 роки і дійшов до Вищого господарського суду України, який направив справу на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

«Завдяки принциповій позиції військових прокурорів до господарського суду Вінницької області виніс законне і обґрунтоване рішення, яким визнано недійсним розпорядження голови Хмельницької районної державної адміністрації та державний акт на право постійного користування земельною ділянкою та фактично повернуто Міністерству оборони України 40 гектарів земель лісового фонду», - повідомили в прокуратурі.

Відзначимо, раніше Вищий господарський суд України залишив у силі рішення про розірвання договору купівлі-продажу спортивного комплексу «Старт» в Києві і повернення його в комунальну власність.

Також Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення господарського суду Києва, який повернув у комунальну власність землі ландшафтного заказника місцевого значення «Жуків острів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: