Армія зайняла нові позиції в «сірій зоні» біля Бахмутськой траси

Читать на русском
Бійці 93-й окремій гвардійській механізованій Харківської бригади закріпилися на нових позиціях в сірій зоні біля Бахмутськой траси, скоротивши відстань до супротивника на деяких ділянках до 200 метрів.
фото: 93OMBR/Facebook

Бійці 93-й окремій гвардійській механізованій Харківської бригади закріпилися на нових позиціях в «сірій зоні» біля Бахмутськой траси, скоротивши відстань до супротивника на деяких ділянках до 200 метрів.

Про це представники бригади розповіли на сторінці підрозділу в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

В результаті просування вперед вдалося трохи вирівняти лінію фронту і зайняти панівні висоти, які дозволять краще контролювати дії противника і створюють більш вигідні умови для оборони.

Протягом місяців підрозділ вів ретельну розвідку, вивчаючи місцевість і поведінку супротивника на цій ділянці, особливості мінування і маршрути ДРГ російсько-окупаційних військ.

«Після проведення підготовчих заходів та розмінування (а терористи встановили в хаотичному порядку безліч мін та вибухових пристроїв, в тому числі й заборонених міжнародними конвенціями), механізовані підрозділи бригади вийшли вперед, в окремих випадках скоротивши відстань до позицій ворога до 200 метрів, та закріпилися. Створено систему добре укріплених та облаштованих опорних та спостережних пунктів», – розповіли в бригаді.

Взята під контроль територія за Мінськими угодами повинна контролюватися Україною.

У бригаді відзначили, що втрат серед бійців немає, хоча противник регулярно обстрілює українські позиції з забороненої Мінськом артилерії, в тому числі самохідних 203-мм гармат «Піон», а також мінометів, гранатометів та стрілецької зброї.

Нагадаємо, за 1 червня російсько-окупаційні війська здійснили 28 обстрілів позицій Збройних сил України, незважаючи на встановлений «режим тиші».

Протягом дня противник відкривав вогонь 9 разів, інші обстріли зафіксовані пізно увечері і вночі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: