У штабі АТО підтвердили просування української армії на Світлодарській дузі

Читать на русском
Збройні сили України просунулися вперед на Світлодарській дузі та зайняли нові позиції на обговореній Мінськими угодами території.
фото: прес-служба Міноборони

Збройні сили України просунулися вперед на Світлодарській дузі та зайняли нові позиції на обговореній Мінськими угодами території.

Про це під час брифінгу розповів представник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє «Слово і Діло».

«Якщо підрозділи вступають в бій з противником, можлива контратака, певні території можуть переходити із рук в руки, і це абсолютно зрозуміла річ для людей, які знаються на цій справі. Хочу зазначити, що мова йде про Світлодарську дугу», – сказав він.

Карта АТО: ситуація на сході України на 25 травняСитуація на сході країни станом на 00:00 25 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

При цьому Мотузяник підкреслив, що сили АТО суворо дотримуються домовленості про припинення вогню, але залишають за собою право адекватно відповісти на обстріли російсько-окупаційних сил.

«Відповідно до Мінських домовленостей Збройні сили України а також інші військові формування, залучені до АТО, суворо дотримуються режиму припинення вогню і виконання мирного плану президента», – наголосив він.

«Ми залишаємо за собою право відповідати на ворожі обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Йдеться про безпосередні атаки на наші опорні пункти, про обстріл з важкого озброєння у разі, коли ми можемо ідентифікувати вогневу точку противника і ми знатимемо, що вона перебуватиме поза межами населеного пункту і ми зможемо вести туди вогонь» – уточнив представник Міноборони.

За 24 травня російсько-окупаційні війська 50 раз обстріляли позиції українських військових на Донбасі: два бійця отримали поранення.

23 травня стало відомо, що ВСУ просунулася майже на кілометр вперед в районі Світлодарської дуги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: