«Режим тиші» в АТО: 1 червня бойовики майже 30 разів відкривали вогонь

Читать на русском
У прес-центрі штабу Антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за 1 червня.

1 червня російсько-окупаційні війська, незважаючи на встановлений вчора «режим тиші», здійснили 28 обстрілів позицій Збройних сил України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Основна вогнева активність російсько-терористичних військ була зосереджена на приморському напрямку - 18 обстрілів. Зокрема, вже ввечері під ворожі обстріли потрапили опорні пункти сил АТО, які розташовані в районі Широкиного, Водяного, Чермалика й Талаківки. Ворог використовував гранатомети, великокаліберні кулемети й стрілецьку зброю. Близько 21:00 бойовики обстріляли наші оборонні укріплення на підступах до Мар'їнки з мінометів калібру 82 мм. Окрім того, за темної пори доби на цьому напрямку значно активізувались ворожі снайпери.

На луганському напрямку зафіксовано 8 фактів використання російсько-терористичними угрупованнями зброї. Зокрема, після 18:00 години і до опівночі бандити обстрілювали з гранатометів та стрілецької зброї опорні пункти сил АТО в районі Новозванівки та Новоолександрівки. А під кінець доби бандити били зі 120-мм мінометів по позиціях ЗС України біля Кримського, а з мінометів калібру 82 мм - неподалік Кряківки.

На донецькому напрямку бойовики скоїли 2 обстрілу: ближче до вечора противник з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляв позиції українських воїнів, котрі тримають оборону а районі Зайцевого. А ближче до опівночі проросійські НЗФ застосували 82-мм міномети, автоматичні станкові гранатомети й великокаліберні кулемети під час обстрілу одного з наших опорних пунктів у південному передмісті Авдіївки.

Нагадаємо, з початку доби 1 червня бойовики 9 разів порушили «тишу» на Донбасі.

Раніше керівництво ЗСУ дало наказ силам АТО дотримуватися режиму тиші 1 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: