Сьогодні в Україні відзначають День захисту дітей

Читать на русском
В Україні сьогодні, 1 червня, відзначають День захисту дітей. У цей день по всій країні пройде безліч цікавих заходів.
1 червня День захисту дітей

Міжнародний день захисту дітей відзначається щорічно 1 червня, заснований в листопаді 1949 року в Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок, а вперше відзначався в 1950 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Війна на Донбасі: як живуть школярі на лінії фронтуВолонтер і кінооператор Сергій Тахмазов розповідає історії із життя школярів у зоні АТО.

День захисту дітей з'явився в українському офіційному календарі в кінці другого тисячоліття, в 1998 році, після того, як 30 травня 1998, «на підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей «Україна - дітям» та інших громадських організацій, в Києві другий президент України Леонід Кучма підписав указ N568/98 «Про день захисту дітей», який наказував відзначати його в Україні щороку 1 червня.

Дошкільні заклади в Україні: чи стало простіше віддати дитину до дитсадка?«Слово і Діло» дослідило динаміку відкриття та закриття дошкільних навчальних закладів за кілька років до та після початку війни на Донбасі.

У Києві в цей день пройде безліч цікавих заходів для дітей.

Так, 1 червня дитяча залізниця в Сирецькому парку Києва курсуватиме безкоштовно. Діти зможуть проїхати по відомому маршруту, прокладеному більше ніж 60 років тому.

Діти переселенців зможуть безкоштовно харчуватися в школах і ВНЗВерховна Рада планує забезпечити дітей внутрішньо переміщених осіб безкоштовним харчуванням у школах і вищих навчальних закладах.

Як повідомлялося раніше, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська назвала порушенням прав дітей обшуки металошукачем деяких учасників зовнішнього незалежного оцінювання.

А в Держприкордонслужбі пояснили умови безвізу для дітей.

Нагадаємо, що 10 травня 2017 року голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко заявив, що оздоровить 85 тисяч дітей в області, в тому числі 50 тисяч категорійних дітей. Подивимося, чи вдасться чиновнику виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: