Лутковська назвала обшуки учасників ЗНО порушенням прав дітей

Читать на русском
Під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури зафіксовані факти обшуку металошукачем тих, що здають іспит.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська назвала порушенням прав дітей обшуки металошукачем деяких учасників зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Омбудсмена.

«Під час моніторингу засобів масової інформації та соціальних мереж ... виявлена ​​інформація про порушення прав дітей на гідне ставлення. Так, згідно з повідомленнями, опублікованими в ЗМІ і в мережі Facebook, 23 травня 2017 року під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури зафіксовані факти некоректного обшуку складачів іспиту металошукачем», - наголошується в повідомленні.

У зв'язку з цим Лутковська наголосила, що «згідно зі статтею 16 Конвенції про права дитини жодна дитина не може бути об'єктом свавільного або незаконного втручання у здійснення її права на особисте і сімейне життя або незаконного посягання на її честь і гідність».

Також вона зазначила, що «статтею 10 Закону України «Про охорону дитинства» встановлено, що кожній дитині гарантується право на свободу, особисту недоторканність та захист гідності».

«З метою вжиття заходів реагування щодо недопущення подібних випадків порушень прав дітей під час проходження ЗНО Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська невідкладно звернулася до Міністра освіти і науки України та голови Національної поліції України», - повідомляє прес-служба Омбудсмена.

Як повідомлялося, у Вінницькій області від проходження ЗНО відсторонили шістьох абітурієнтів, у яких було виявлено мобільні телефони. Ще чотирьох випускників шкіл, у яких знайшли три телефони і флешку, відсторонили від ЗНО у Черкаській області.

Нагадаємо, 23 травня тестуванням з української мови та літератури розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року. Учасникам зовнішнього оцінювання заборонено використовувати смарт-годинник, телефони, флеш-накопичувачі, USB-кабелі та навушники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: