СБУ вирішує питання про блокування ще 20 сайтів

Читать на русском
В СБУ розглядають список з ще 20 антиукраїнських сайтів, які можуть заблокувати найближчим часом.
фото: 112 Україна

В СБУ розглядають список з ще 20 антиукраїнських сайтів, які можуть заблокувати найближчим часом.

Про це розповів член експертної ради при Мінінформполітики, голова Національної громадської телерадіокомпанії України Зураб Аласанія, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Апостроф».

«З відомих мені сайтів там тільки один – «2000». Всі інші сайти я в упор не знаю, наприклад, «Ополченец»... Ну, тобто, зовсім кінчені: маленькі, жахливі, виглядають погано і дивно. Вибирали, звичайно, не навмання, а користувалися базами даних, в тому числі і сайту «Миротворець», – розповів Аласанія.

При цьому в Мінінформполітики розповіли, що методика визначення ресурсів сепаратистів розроблена і існує робоча група з моніторингу та аналізу змісту сайтів.

«Були проаналізовані ресурси, які підтримуються російською стороною і суб'єктами, пов'язаними з терористичними організаціями на окупованих територіях. Ті ресурси, які містили ознаки закликів, описаних в законодавстві (зокрема, в Кримінальному кодексі), були спрямовані в СБУ для правової оцінки і реагування», – зазначив заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін.

Нагадаємо, з початку 2017 року суди винесли 9 обвинувальних вироків адміністраторам антиукраїнських груп в російських соцмережах.

25 травня керівник СБУ Василь Грицак визнав, що на даний момент механізму блокування російських сайтів не існує, але його розробка ведеться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: