СБУ проводить обшуки в офісах Яндекса у кількох містах

Читать на русском
Служба безпеки України проводить обшуки в офісах компанії Яндекс Україна за статтею про державну зраду.
фото: прес-служба Яндексу

Служба безпеки України проводить обшуки в офісах компанії «Яндекс Україна» за статтею про державну зраду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Marketingchallenge. Інформацію про обшуки підтвердила речник СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, обшуки проводяться на підставі ст.111 Кримінального кодексу – «державна зрада». Дія статті поширюється на загрозу інформаційній безпеці країни, винним за цією статтею загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про санкції проти Яндекса і ВконтактеПрезидент Петро Порошенко підписав указ, який вводить в дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» проти низки російських IT-компаній.

Представники компанії також підтвердили інформацію про обшуки в своїх офісах, проте не знають про причини слідчих дій.

«У наших офісах в Києві та Одесі зараз знаходяться представники Служби безпеки України. Інформацією про причини сьогоднішніх дій СБУ ми поки не володіємо... В наші офіси вже виїхали адвокати. В рамках правових процедур ми готові надати органам необхідну інформацію», – розповіли в прес-службі компанії.

Нагадаємо, 26 травня в «Яндекс Україна» заявили, що припиняють виконувати свої фінансові зобов'язання в зв'язку з санкціями.

СБУ розглядає список з ще 20 сайтів, які можуть заблокувати найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: