У Міненерго назвали країни, зацікавлені зберігати газ в українських ПСГ

Читать на русском
Україна має найбільші підземні газові сховища в Європі, сумарна активна ємність яких складає 31 млрд кубометрів.

У зберіганні своїх запасів газу в підземних сховищах України зацікавлені країни Вишеградської четвірки (Польща, Словаччина, Чехія, Угорщина), а також Італія та Туреччина.

Про це заявила начальник управління міжнародної співпраці та європейської інтеграції Міністерства енергетики Олександра Козловська, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Інтерес є в рамках Вишеградської групи. Меморандум був підписаний з Італією, зі Словаччиною щодо можливостей спільного менеджменту нашої ГТС», - розповіла Козловська.

За її словами, питання можливостей зберігання газу в українських сховищах також обговорювалося з турецькою стороною.

Як зменшувалася газова залежність України від РФЗ початку 2016 року Україна не купила в Росії жодного кубометра газу: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, як скорочується газова залежність від РФ.

«Можливість зберігання газу в ГТС - це крок до енергетичної незалежності. Коли у вас є транзит і прокачування, ви певним чином залежні від транзитера і постачальника. А закачавши газ у сховища, ви отримуєте впевненість у проходженні опалювального сезону - це цікаво і європейським країнам, і Туреччині», - додала представник Міненерго.

Відзначимо, що Україна має найбільші підземні газові сховища в Європі, сумарна активна ємність яких складає 31 млрд кубометрів.

Запаси природного газу в українських підземних сховищах газу (ПСГ) з 16 по 22 квітня скоротилися на 0,5%, або на 39 млн куб. м, - до 8,290 млрд куб. м з 8,329 млрд куб. м.

Також відзначимо, що за період з січня по березень 2017 року Україна збільшила обсяг транзиту природного газу через ГТС на 19,8% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: