Кабмін може зобов'язати облгази платити за використання ГРМ

Читать на русском
Міністерство енергетики та вугільної промисловості розробило договір, яким буде врегульовано платне використання газорозподільних мереж і направило їх компаніям-операторам ГРМ облгазам.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримує необхідність справляння з операторів газорозподільних мереж (ГРМ) плати за їх використання.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Скасування абонплати за газ: постанова НКРЕКП набула чинностіНабуло чинності рішення НКРЕКП про скасування абонентської плати на газ, прийняте комісією 10 квітня.

«Я переконаний в тому, що це (користування - ред.) має бути на платній основі, в них (ГРМ - ред.) треба інвестувати, щоб вони були безпечними і це не повинно привести до збільшення навіть на копійку оплати за транспортування газу», - сказав він в ході години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю.

За його словами, зараз створена для цих цілей робоча група працює разом з народними депутатами над врегулюванням цього питання.

У свою чергу заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Прокопів написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що договори на платне використання ГРМ вже розіслані операторам мереж для підписання.

«Міністерство зробило публічну оферту, ми очікуємо, що оператори у установлений законом термін зі свого боку підпишуть зазначені договори», - написав він.

Як повідомлялося, всупереч вимогам закону «Про ринок природного газу», оператори газорозподільних мереж досі користуються мережами безкоштовно.

Зокрема, вони не здійснюють виплати державі, місцевим громадам, кооперативам або іншим організаціям, які будували ці мережі за свій рахунок.

Раніше в «Нафтогазі» назвали вартість української газотранспортної системи.

Нагадаємо, Україна і Румунія з'єднали газотранспортні системи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: