На український ринок газу виходить світовий трейдер

Читать на русском
В Україні Trafigura працюватиме на ринку газу. Перші кроки в цьому напрямку компанія зробила наприкінці минулого року.

Сировинний трейдер Trafigura у вівторок відкриє свій офіс в Україні.

Про це повідомила Національна інвестиційна рада (НІК), передає «Слово і Діло».

«В Україні Trafigura працюватиме на ринку газу. Перші кроки в цьому напрямку компанія зробила наприкінці минулого року. Прихід великих міжнародних гравців свідчить про успішність обраного шляху реформування ринку газу. Для завершення цієї реформи Україна повинна повністю імплементувати європейські правила регулювання. Сподіваємося, що досвід міжнародних гравців допоможе впоратися з цим завданням», - зазначено в повідомленні.

Україна б'є рекорди з видобутку газуУ квітні 2017 року найбільша газовидобувна компанія України Укргазвидобування вийшла на рекорд і здобула 1 239,128 млн куб. м блакитного палива, що на 5,318 млн куб. м більше, ніж планувалося.

Згідно з ним, компанія має 65 офісів у 36 країнах світу. Відсьогодні до них приєднається і Україна. Trafigura – третій у світі сировинний трейдер після Vitol і Glencore, що спеціалізується на торгівлі металом, газом, нафтою і мінеральними добривами. Виручка компанії за 2016 склала $ 98,1 млрд.

Trafigura була заснована в 1993 році групою трейдерів, які пішли з компанії Marc Rich Co, яка пізніше трансформувалася в Glencore. У квітні 2017 року Trafigura виграла лот ПАТ «Укртрансгаз» на постачання в квітні-грудні 2017 року 218 млн куб. м. газу за 1,35 млрд грн.

Раніше в Сенегалі виявили велике родовище газу.

Нагадаємо, Вищий госпсуд відмовив «Газпрому» в скасуванні накладеного АМКУ штрафу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: