Стало відомо, про що говоритимуть під час зустрічі Путін та Макрон

Читать на русском
29 травня, президент Росії Володимир Путін відвідає Париж, де зустрінеться з новообраним президентом Франції Еммануелем Макроном.
Путін та Макрон

Теми перспектив «нормандського формату» та Україна ввійдуть в число пріоритетних тем міжнародної частини переговорів президента РФ Володимира Путіна і президента Франції Еммануеля Макрона.

Про це заявив помічник президента РФ Юрій Ушаков напередодні візиту Путіна до Франції, пише «Слово і Діло».

Візит в Париж: навіщо Макрону діалог з Путіним і яку мету ставлять перед собою в КремліСпівдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки пояснив, чого домагатиметься Президент РФ на переговорах в Парижі, і чим зустріч з Путіним важлива для Макрона.

Тема України займе важливе місце на майбутніх переговорах у Версалі, Москва розраховує отримати підтримку роботи в «нормандській четвірці», зазначив Ушаков.

«Україна на переговорах – Ред.) буде займати велике місце з точки зору перспектив функціонування «нормандського формату», – сказав Ушаков.

Понад половина французів задоволена роботою МакронаУ Франції різко зросла популярність нового президента Франції Еммануеля Макрона досягнувши 62% підтримки французького населення.

Він нагадав, що в останній телефонній розмові ще колишнього складу «нормандської четвірки» – за участі попереднього президента Франції Франсуа Олланда – була досягнута домовленість про те, що цей формат продовжить роботу, і новий президент активно підключиться до неї.

За його словами, ця тема обговорювалася 15 травня в ході візиту Макрона в Берлін. «Еммануель Макрон знає точку зору пані Меркель (канцлер ФРН Ангела Меркель – ред.), зараз він дізнається наші оцінки стану справ», – зазначив Ушаков.

Він додав: «Головне, що ми очікуємо, що президенти підтвердять необхідність плідної роботи в «нормандському форматі» та безальтернативність Мінських домовленостей. Це буде цікава дискусія, і ми до цього готуємося», – сказав представник Кремля.

Крім того, лідери Франції і Росії мають намір обговорити ядерну проблематику КНДР, ситуацію в Сирії та Лівії.

Нагадаємо, сьогодні, 29 травня, президент Росії Володимир Путін відвідає Париж, де зустрінеться з новообраним президентом Франції Еммануелем Макроном.

Раніше повідомлялося, що Макрон висловив ініціативу незабаром провести саміт щодо ситуації на Донбасі з лідерами України, Німеччини і Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: