З початку року засудили дев'ять адміністраторів антиукраїнських груп в російських соцмережах

Читать на русском
Суди винесли обвинувальні вироки дев'яти адміністраторам антиукраїнських груп в російських соцмережах Вконтакте і Одноклассники.
фото: скріншот

Суди винесли обвинувальні вироки дев'яти адміністраторам антиукраїнських груп в російських соцмережах «Вконтакте» і «Одноклассники».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

За даними спецслужби, з початку 2017 року слідчі СБУ відкрили 23 кримінальних виробництва проти адміністраторів і власників антиукраїнських груп в соцмережах «Вконтакте» і «Одноклассники», причому 10 з них – в травні.

«Правоохоронці викрили координаторів сепаратистських ресурсів у Київській, Херсонській та Харківській областях. Адміністратори за завданням кураторів з російських спецслужб розміщували у мережі інформацію із закликами до повалення конституційного ладу, зміни меж території України, агітували за сприяння терористичним організаціям «ДНР/ЛНР», – розповіли в СБУ.

Під час обшуків у адміністраторів антиукраїнських груп знайшли докази їх причетності до протиправної діяльності, вони понесуть відповідальність за статтями про насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України і створенні терористичної групи чи організації.

СБУ продовжує блокувати діяльність антиукраїнських спільнот у російських соцмережахСлужба безпеки України

Нагадаємо, 25 травня керівник СБУ Василь Грицак назвав кількість антиукраїнських груп у «Вконтакте» і «Одноклассниках» і визнав, що механізму блокування російських соцмереж ще немає, але розробка ведеться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: