Геращенко закликає заборонити також сепаратистські сайти

Читать на русском
У мене є велике питання: чому сепаратистські сайти вільно працюють в Україні? У нас журналісти на них посилаються - висловилася Геращенко.

Питання введення заборони на доступ користувачів інтернету до інформаційних ресурсів бойовиків ОРДЛО має бути розглянуто Радою національної безпеки і оборони.

Таку думку висловила віце-спікер парламенту, уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко в ході конференції «Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«У контексті боротьби за уми дуже важлива інформаційна політика ... У мене є велике питання: чому сепаратистські сайти вільно працюють в Україні? У нас журналісти на них посилаються...», - висловилася Геращенко.

«Звичайно, є питання до РНБО, чому це питання не розглядали під час очевидно правильної дискусії про російські сайти ... Очевидно, ми будемо направляти відповідні запити від народних депутатів до РНБО, профільного міністерства», - сказала вона.

Перший віце-спікер Ради також зазначила, що крім інформаційної політики для реінтеграції окупованих територій надзвичайно важливе питання безпеки та гуманітарної політики.

Нагадаємо, 15 травня 2017 президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких «Аерофлот», соцмережі «ВКонтакте» та «Однокласники», компанія «Яндекс» й інші.

Відзначимо, за даними штабу АТО, російсько-окупаційні війська з реактивних систем залпового вогню «Град» вели вогонь по позиціях ЗСУ поблизу Опитного, після чого спробували через соцмережі та інтернет звинуватити в обстрілі українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: