Порошенко впевнений, що українці переживуть заборону російських сайтів

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підпише закон про заборону георгіївської стрічки, щойно він надійде з Верховної Ради.

Президент Петро Порошенко підпише закон про заборону георгіївської стрічки, щойно він надійде з Верховної Ради.

Про це він заявив у неділю в своєму виступі з нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій у Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили», пише «Слово і Діло».

Порошенко зазначив, що парламентська асамблея ОБСЄ 8 років тому ухвалила резолюцію про тотожність нацистського та сталінського режимів і запропонувала спільний день жертв пам'яті сталінізму і нацизму. Саме тому, за його словами, в Україні проходить декомунізація.

«До речі, і без підконтрольних КДБ-ФСБ соціальних мереж мій український народ теж здатен прожити. І, до речі, закон про заборону георгіївських стрічок я теж підпишу, щойно від надійде до мене з Верховної Ради», - сказав президент.

Які соцмережі та сайти блокують у різних країнах світу?В Україні блокуються соцмережі країни, яка почала проти неї збройну агресію і проводить масовану інформаційну кампанію на підтримку своїх дій: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, з яких причин і які сайти блокуються в інших країнах.

За його словами, георгіївська стрічка – це не символіка Другої світової війни, а символ агресії проти України 2014-2017 років, тому що "обвішані цими стрічками бойовики вбивають наших воїнів кожного дня і ночі».

«Врешті-решт, на жаль, Росія своєю політикою по відношенню до України сама поставила цю стрічку поза законом», - переконаний Порошенко.

Нагадаємо, Україна ввела заборону провайдерам надавати послуги з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів Mail.ru, «ВКонтакте», «Однокласники» а також сервісів «Яндекс».

Українські провайдери почали активне блокування «ВКонтакте».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: