У Порошенка визнали: відключити російські сайти повністю неможливо

Читать на русском
В Адміністрації президента України визнали неможливість повного блокування російських соціальних мереж.

В Адміністрації президента України визнали неможливість повного блокування російських соціальних мереж.

Проте, зменшити українську аудиторію в російських соцмережах на 60 відсотків цілком можливо, вважають у Порошенка.

Заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків заявив, що повністю заблокувати російські соціальні мережі неможливо, але зменшити відтік української аудиторії на 60 відсотків цілком досяжно.

«По технологічності - ми повинні зрозуміти одну просту річ: дійсно, нічого на 100 відсотків заборонити неможливо, і це факт, який всім відомий», - цитує його УНІАН, пише «Слово і Діло».

Він пояснив, що «система блокування існує на рівні URL, дуже примітивно і просто, на рівні DNS, теж дуже просто і примітивно».

«Але повірте, ми можемо сьогодні відсікти 60 відсотків аудиторії ВКонтакте за допомогою URL, DNS і керування трафіком», - заявив Шимків.

Які соцмережі та сайти блокують у різних країнах світу?В Україні блокуються соцмережі країни, яка почала проти неї збройну агресію і проводить масовану інформаційну кампанію на підтримку своїх дій: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, з яких причин і які сайти блокуються в інших країнах.

За його словами, влада також обмірковує питання аналізу трафіку.

«Далі управління пакетами, коли починається обговорення пакетного аналізу, тут з'являються всі ці тези про мільйони і мільярди», - сказав він.

Шимків також зазначив, що вже сьогодні в соцмережі ВКонтакте спостерігається відтік користувачів. «Для нас важливо зменшення обсягу аудиторії», - підкреслив він.

Нагадаємо, в МВС обіцяють карати всіх за відмову від блокування сайтів РФ.

Як повідомлялося, Україна ввела заборону провайдерам надавати послуги з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів Mail.ru, сервісів «ВКонтакте», «Однокласники», а також сервісів «Яндекс».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: