Слідчий комітет Росії відкрив нові кримінальні справи проти ЗСУ

Читать на русском
За версією слідчих слідчого комітету Росії, українські військові винні в тому, що один цивільний житель загинув і четверо, серед яких вагітна жінка, отримали поранення.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальні справи за новими фактами обстрілу Донбасу.

Про це повідомила прес-секретар слідчого комітету Росії Світлана Петренко, передає «Слово і Діло».

Російські слідчі стверджують, що «військовослужбовці Збройних сил та Національної гвардії України з 1 по 5 травня 2017 року здійснили артилерійські обстріли з важких видів озброєння об'єктів цивільної інфраструктури в селі Яковлівка Ясинуватського району, в Ясинуватій і Докучаєвську і в Петровському районі Донецька».

Слідком РФ звинувачує українські спецслужби у викраденні російських волонтерівСлідчий комітет Росії порушив справу про викрадення людини за нібито викрадення українськими спецслужбами російських волонтерів на Донбасі в 2014-2015 роках.

За версією слідчих слідчого комітету Росії, українські військові винні в тому, що один цивільний житель загинув і четверо, серед яких вагітна жінка, отримали поранення.

Головним слідчим управлінням СК РФ порушили кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ («Застосування заборонених засобів і методів ведення війни).

«У цьому конкретному випадку будуть встановлені не тільки ті, хто безпосередньо виконував злочинні накази, але й посадові особи, які їх віддавали, встановлені десятки військовослужбовців, які вже притягувалися до кримінальної відповідальності за раніше порушеними кримінальними справами», - сказала представник СК.

Раніше повідомлялося, що СК РФ пред'явив звинувачення фігурантам справи про теракт в метро Петербурга.

Як відомо, раніше ВСУ провели навчання поблизу окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: