У ЗСУ з'явиться кіберпідрозділ

Читать на русском
За словами Полторака, вже створюються підрозділи, мережа, програмне забезпечення, все для того, щоб захистити Україну від кібератак.

У Збройних силах України буде створено спеціальний підрозділ по кіберзахисту.

Про це розповів міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«У різних країнах такі структури підпорядковані різним підрозділам. У Литві вони підпорядковані Міноборони, і вони відповідають за безпеку саме цього відомства і дають рекомендації всім іншим відомствам. У нас є певна система, чи буде об'єднання її навколо одного відомства - це рішення керівництва країни», - сказав він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що СБУ буде створювати Національну систему кібербезпекиСказано 27 січня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

За словами міністра, «робота йде дуже серйозна, на рівні РНБО». При цьому на сьогодні вже «створюються підрозділи, мережа, програмне забезпечення, все для того, щоб захистити Україну від кібератак».

«Радник від НАТО допомагає нам створювати таку структуру в Міноборони. Поки що це на рівні дорадчої допомоги, але я сподіваюся, що буде ще й матеріальна. На сьогодні кіберзахист - це прерогатива СБУ, але наявними засобами і силами ми будемо забезпечувати це на нашому рівні. Робота зі створення такого підрозділу вже йде», - зазначив глава Міноборони.

Раніше Полторак заявив, що російська влада за останні три роки агресії на території України здійснила понад 7 тисяч різних кібернетичних атак.

Також відзначимо, ЗМІ викрили Росію в кібератаки на країни Балтії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: