Українську авіакомпанію внесли до «чорного списку» та заборонили літати в країни ЄС

Читать на русском
Згідно з рішенням Єврокомісії, одну з українських авіакомпаній внесли до «чорного списку» і заборонили перельоти в країни ЄС.

Єврокомісія оновила список авіакомпаній, яким заборонено літати до країн ЄС, через невідповідність міжнародним стандартам безпеки. Серед заборонених авіакомпаній опинилася українська авіакомпанія «Урга».

Про це йдеться в прес-релізі Єврокомісії, передає «Слово і Діло».

«Українська авіаційна компанія «Урга» з головним офісом у Кропивницькому, потрапила в список через не усунення недоліків щодо безпеки перельотів, які раніше виявило Європейське агентство з авіабезпеки (EASA)», - сказано в прес-релізі.

В результаті введення в дію оновленого «чорного списку» 181 компанія в Європі не зможе здійснювати польоти в країни ЄС.

У список додали авіакомпанії з Нігерії, Сент-Вінсент і Гренадіни, України та Зімбабве.

Авіакомпанія «Урга» була заснована в 1993 році, а з 1994 входила в список офіційних перевізників ООН. Флот авіакомпанії включає 17 повітряних суден.

Нагадаємо, 15 березня один з найбільших європейських лоукостів - компанія Ryanair - оголосила про вихід на український ринок авіаперевезень. Ірландський лоукостер зміг домовитися з аеропортом Бориспіль про співпрацю.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян запевнив, що в 2017 році мінімум ще одна лоукост-авіакомпанія оголосить про захід в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: