Понад 140 людей загинули через напад на авіабазу в Лівії

Читать на русском
103 із загиблих - солдати, які повернулися з військового параду і були неозброєний. Решта загиблих - цивільні.

Понад 140 людей загинули внаслідок нападу на авіабазу Шлюб аль-шати на півдні Лівії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Realist.

103 із загиблих - солдати генерала Халіфа Хафтара, який підтримує владу в Бенгазі - один з урядів країни, що конкурують.

«Солдати повернулися з військового параду і були неозброєними», - пояснив представник неофіційного уряду країни. Решта загиблих - цивільні, які працювали на базі або перебували неподалік. Частину цивільних масово стратили.

Авдіївка як український Алеппо: навіщо бойовики атакують містоГолова ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» пояснив, чого добивається РФ за допомогою штурма Авдіївки і чи залишились фактори стримування РФ у агресії проти України.

Напад, очевидно, вчинило угруповання, відоме як «Третя сила». Угруповання формально перебуває в союзі з західним урядом в Тріполі.

Західний уряд національної єдності, який користується підтримкою ООН, заявило про створення слідчої комісії і про тимчасове відсторонення свого міністра оборони з посади до з'ясування обставин інциденту.

Раніше в афганському місті Джелалабад озброєні люди увірвалися на територію держтелерадіокомпанії.

У Сирії урядова авіація президента Башара Асада завдала авіаударів по району Хула в провінції Хомс, що перебуває в оточенні, скинувши на житлові будинки 16 вакуумних бомб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: