Міносвіти спростило вступ для абітурієнтів з Донбасу та Криму

Читать на русском
У 2017 році абітурієнти з окремих районів Донецької та Луганської областей, а також окупованого Криму, зможуть вступити до Внз без здачі зовнішнього незалежного оцінювання.

У 2017 році абітурієнти з окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), а також окупованого Криму, зможуть вступити до ВНЗ без здачі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Про це повідомили у Міністерстві науки і освіти України і опублікували детальну інструкцію про особливості вступу абітурієнтів з окупованого Криму та непідконтрольних районів Донбасу, передає «Слово і Діло».

Міносвіти позбавило ліцензій понад 70 вишівМіносвіти анулювало ліцензії вищих навчальних закладів, розташованих на окупованій території Донецької та Луганської областей.

Зокрема, для випускників зазначених категорій, ДЛЯ встуПУ до ВНЗ, не обов'язково здавати зовнішнє незалежне тестування, також можна поступити без атестату чи свідоцтва (за 9-ий клас). У цьому випадку процедурА вступу максимально спрощена.

Для вступу за спрощеною процедурою необхідно подати заяву, заповнити освітню декларацію і здати два іспити державної підсумкової атестації (українська мова та історія України) і один вступний екзамен (визначає ВНЗ).

Такі абітурієнти отримують у загальноосвітньому навчальному закладі, що входить в обраний освітній центр, тимчасову довідку, яку необхідно протягом трьох місяців поміняти на документ про освіту - атестат або свідоцтво.

Раніше повідомлялося, що для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні у 2017 році зареєструвалися понад 223 тисячі осіб.

1 квітня в Україні стартувало пробне ЗНО.

Раніше, «Слово і Діло» писало про зміни у вищій освіті, які обіцяють студентам українські політики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: