Гриневич планує провести перепідготовку вчителів молодших класів

Читать на русском
Протягом наступного навчального року Міністерство освіти і науки України планує провести перепідготовку 22 тисяч вчителів початкової школи.
Лілія Гриневич

Протягом наступного навчального року Міністерство освіти і науки України планує провести перепідготовку 22 тисячі вчителів початкової школи в рамках реформування системи освіти.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на повідомлення міністра освіти і науки Лілії Гриневич у Львові 12 травня.

«Ми плануємо в наступному навчальному році переподготовить 22 тисячі вчителів, які в 2018 візьмуть перші класи, для того, щоб вони могли працювати за новими методиками і з новим змістом», - сказала Гриневич.

Міністр додала, що перепідготовка педагогів спрямована на те, щоб «допомогти їм змінити свій світогляд та доповнити його новими методиками навчання».

Система нарахування стипендій-2017: основні критеріїЗ 1 січня в навчальних закладах України діє нова система нарахування стипендій. «Слово і Діло» розбиралося, хто і скільки зі студентів тепер отримує.

«Я розумію, що буде опір: є такі вчителі, які не хочуть мінятися, але, вибачте, світ змінюється і школа повинна йти попереду цих змін, а не плентатися в хвості. Це означає, що вчителі також повинні змінюватися і вчитися протягом життя», - наголосила Гриневич.

За словами міністра, реформа системи середньої освіти полягає в тому, щоб перетворити школу в установу по вихованню людей, які можуть стати щасливими і реалізувати себе в житті відповідно до здібностей.

Гриневич також додала, що проект закону про освіту, прийнятий в парламенті в першому читанні, може бути проголосований в цілому вже на поточній сесії Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше Гриневич розповіла про загрозливу тенденці у деяких школах з викладанням мовами нацменшин не дають достатнього рівня володіння державною мовою.

А 24 квітня 2017 року Гриневич заявила, що для іноземних студентів буде запроваджено єдиний зовнішній незалежний обов’язковий іспит з мови навчання. Побачимо, чи зможе вона виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: