Мешканці Криму та зони АТО зможуть закінчити школу екстерном

Читать на русском
Мешканців тимчасово окупованих територій Крима і Севастополя, території проведення АТО і населених пунктів на лінії зіткнення долучили до переліку осіб, які можуть отримати середню освіту у формі екстернату.
закінчити школу екстерном

Мешканцям Криму та зони проведення АТО Міністерство освіти і науки України дозволило отримувати середню освіту у формі екстернату.

Про це повідомляє прес-служби міністерства, передає «Слово і Діло».

«Мешканців тимчасово окупованих територій Крима і Севастополя, території проведення АТО і населених пунктів на лінії зіткнення долучили до переліку осіб, які можуть отримати середню освіту у формі екстернату», - сказано в повідомленні.

Крім того, отримання середньої освіти в такій формі міністерство дозволило особам, які мають статус біженців; особам, яким надано тимчасовий або додатковий захист в Україні; особам, які звернулися із заявою про визнання біженцем або про надання додаткового або тимчасового захисту.

«Відтепер прийом заяв про зарахування на екстернат починається з 1 вересня. Особи, які жили або проживають на території Криму, підконтрольних територіях Донбасу або в населених пунктах на лінії зіткнення, зможуть подавати заяви протягом всього календарного року. Мешканці цих територій також отримали можливість відправляти скан-копію заяви електронною поштою або факсом», - йдеться в повідомленні.

Крім того, особисто заяву може подати неповнолітній, який виїхав з неконтрольованої території або населеного пункту на лінії зіткнення в супроводі родичів або інших повнолітніх осіб, які не є його законними представниками.

Рішення про зарахування на екстернат ухвалює керівник навчального закладу - без погодження з місцевим органом управління освітою.

Учень, який отримує освіту екстерном, має право отримати одночасно документи про початкову, базову, повну середню освіту.

Олександр СичГолова Івано-Франківської обласної ради
Сич пообіцяв, що випускники кримських шкіл отримають українські атестатиСказано 25 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Також учні, які хочуть екстерном отримати одночасно свідоцтво про базову та атестат про повну загальну середню освіту, відтепер не повинні будуть здавати річне оцінювання та державну підсумкову атестацію за обидва освітніх рівня. Для отримання документів про базову освіту достатньо здати річне оцінювання за скороченим переліком предметів - українська мова та література, історія України, географія України, правознавство - та державну підсумкову атестацію.

При цьому, щоб отримати атестат про повну загальну середню освіту, потрібно пройти річне оцінювання та державну підсумкову атестацію повністю.

Раніше міністр освіти і науки Лілія Гриневич виступила за надання школам права самостійно вирішувати необхідність носіння учнями шкільної форми.

Також відзначимо, 1 квітня пройшло пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: