Рада внесла зміни до Сімейного кодексу щодо забезпечення житлових прав дитини

Читать на русском
Законопроект спрямовано на захист житлових прав дітей, зокрема, недопущення їх виселення або зняття з реєстрації місця проживання, а також має на меті посилення відповідальності органів опіки і піклування у сфері захисту житлових прав дітей.

Представники органів опіки і піклування повинні обов'язково брати участь у судовому засіданні, яке розглядає спори щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини.

Це обумовлено в ухваленому Верховною Радою в середу законопроекті №5101 «Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо забезпечення дотримання житлових прав дитини)», підтриманому 231 народний депутат, передає «Слово і Діло».

Санкції проти попередників та інформатизація. Над чим цього тижня працюватиме РадаОгляд законопроектів поточного пленарного тижня Верховної Ради України від фахівців аналітичної групи «Левіафан».

«При розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, в тому числі виселення або зняття дитини з реєстрації місця проживання, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, що утримує його у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов'язковою є участь органу опіки та піклування», - йдеться в нормі, внесеної до Сімейного кодексу України.

Раніше, «Слово і Діло» дослідило динаміку відкриття і закриття дошкільних навчальних закладів за кілька років до і після початку війни на Донбасі.

Нагадаємо, з березня допомога при народженні дитини можна оформити онлайн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: