Скандальний законопроект №6220 відправили на доопрацювання

Читать на русском
Законопроект №6220 було внесено в Раду групою нардепів з фракцій БПП, Народний фронт і Радикальної партії.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності ухвалив рішення відкласти розгляд законопроекту №6220.

Члени комітету одноголосно проголосували за таке рішення, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Я пропоную відкласти розгляд цього законопроекту. Також пропоную створити робочу групу для доопрацювання», - зазначив голова комітету Андрій Кожем'якін.

Він зазначив, що такий законопроект не має виноситися на голосування.

«Тобто це рішення в зал ми не виносимо», - додав він.

Знешкодити Ситника. Місія здійсненнаНезабаром Рада може внести законодавчі зміни, які перетворять роботу НАБУ на формальність, і розслідуванням гучних корупційних справ знову будуть займатися поліція, прокуратура й СБУ. Як і чому це відбувається, розповідає журналіст Ольга Василевська-Смаглюк.

Як відомо, законопроект №6220 було внесено в Раду групою нардепів з фракцій БПП, Народний фронт і Радикальної партії. 13 квітня його було ухвалено у першому читанні.

Як повідомляло НАБУ, ухвалення цього закону дозволить іншим правоохоронним органам можливість для маніпуляцій з поточними розслідуваннями своїх колег. Достатньо зареєструвати провадження за фактами, які вже розслідуються або навіть ще не розслідуються, закрити його, і, таким чином, заблокувати будь-які подальші слідчі і процесуальні дії.

Зазначимо, посли країн Великої сімки стурбовані можливим ухваленням законопроекту №6220, який, як заявляють в НАБУ, дозволить Генпрокуратурі та СБУ встановити контроль над бюро.

Також МВФ вимагає надати НАБУ право прослуховувати підозрюваних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: