Набрав чинності закон про поліпшення умов будівельної діяльності

Читать на русском
Закон №2020-VIII Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності набрав чинності 12 травня.
фото: lb.ua

Закон №2020-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності» набрав чинності 12 травня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

За словами заступника міністра регіонального розвитку Льва Парцхаладзе, закон дозволить залучити в Україну близько 1,2 мільярдів доларів інвестицій і піднятися приблизно на дві позиції в рейтингу Doing Business.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів заявив, що Україна у 2017 році підніметься на 15-20 позицій у рейтингу Doing BusinessСказано 27 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Законопроект скасовує процедуру отримання техумов пожежної та техногенної безпеки, які дублюються, оскільки вже враховані в ДБН на етапі проектування, а також встановлює вимогу вищої освіти для виконавців будівельних робіт, що сприятиме поліпшенню їх якості і контролю», – зазначив він.

Закон був прийнятий Верховною Радою 13 квітня 2017 року у другому читанні в цілому. Нагадаємо, 7 травня Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності».

Раніше, 22 квітня перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів заявив, що Кабінет міністрів і Верховна Рада повинні прийняти «палаючі законопроекти» для істотного поліпшення позицій України в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: