Знову схибив? Нардеп Барна не голосував за позбавлення мандата Артеменка

Читать на русском
Незважаючи на обіцянку, Олег Барна утримався під час голосування за зняття депутатської недоторканності з колеги з Радикальної партії Андрія Артеменка.
Олег БарнаФото з відкритих джерел

Народний депутат Олег Барна утримався під час парламентського голосування за позбавлення мандата члена «Радикальної партії» Андрія Артеменка, хоча обіцяв підтримувати зняття депутатської недоторканності з депутатів, якщо воно буде виноситися на порядок денний.

Цю обіцянку він озвучив ще 20 вересня 2015 року, коли його звинуватили в тому, що він не проголосував за зняття депутатської недоторканності з іншого нардепа-«радикала» Ігоря Мосійчука.

Тоді Барна виправдався тим, що, ймовірно, його голос за зняття недоторканності Мосійчука ні зарахувався через те, що він недостатньо довго тримав руку на кнопці для голосування.

«Відразу ж дав вказівку моєму помічникові перевірити на сайті ВР. Помічник відповів, що дійсно мій голос не зареєстрований, пояснивши тим, що я або занадто швидко натиснув, або занадто мало часу тримав палець на кнопці», – написав на своїй сторінці в Facebook народний депутат. При цьому він зазначив, що стосовно корупції у владі, особливо серед парламентарів, у нього жорстка позиція.

«Позицію я не змінюю й далі буду голосувати за зняття недоторканності з будь-якого депутата, і особливо своєї фракції – заради встановлення істини, заради захисту ідей Майдану, заради хлопців, які загинули в АТО і там обороняють наш край», – божився тоді Барна.

Однак за результатами голосування Верховної Ради за позбавлення мандата (а, відповідно, і недоторканності) Артеменка 16 травня навпроти прізвища Барни красується позначка «утримався».

Таким чином у досьє Олега Барни на «Слові і Ділі» з'явилась перша невиконана обіцянка. Всього їх у нього 13, 4 з яких виконані. У рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради він на 192 місці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: