Представників Меджлісу запросили в «прокуратуру» окупованого Криму

Читать на русском
У підконтрольну Кремлеві прокуратуру Криму в середу, 17 травня, викликали заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і Нарімана Джеляла.
«Прокуратура» Криму

У підконтрольну Кремлеві прокуратуру Криму в середу, 17 травня, викликали заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і Нарімана Джеляла, а також члена Меджлісу Леммара Юнусова.

Про це повідомив Ільмі Умеров на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

В окупованому Сімферополі провели обшук у будинку кримського татаринаУ будинку кримського татарина в окупованому Криму російські спецслужби провели обшук. Нікакх особистих речей не забрали.

«О 12:00 мене «запросили» в республіканську прокуратуру», - написав Він.

Заступник голови Меджлісу уточнив, що про виклик в «прокуратуру» йому повідомив по телефону Чуприна Валентин Олександрович (який брав участь в суді щодо заборони Меджлісу).

Статус Криму: чи потрібно давати автономію кримським татарамПравозахисник розповів, який вплив матиме закріплення в Конституції України Кримськотатарської автономної республіки.

«Думаю, напередодні 18 травня мова піде про «неприпустимість протиправних дій» у День пам'яті жертв депортації кримських татар», – зазначив заступник голови Меджлісу.

При цьому Ільмі Умеров припустив, що мова може йти «про бажання частини кримських татар в 13:00 покласти квіти до заставного каменю у сквері навпроти ж/д вокзалу в Сімферополі».

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав кримських татар вшанувати пам'ять про жертв геноциду кримськотатарського народу і вийти на молитву 18 травня.

Нагадаємо, що 16 серпня 2016 року Чубаров пообіцяв, що для захисту прав людини в Україні буде створено Міжнародний правозахисний комітет «Крим».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: