В окупованому Сімферополі провели обшук у будинку кримського татарина

Читать на русском
У будинку кримського татарина в окупованому Криму російські спецслужби провели обшук. Ніяких особистих речей не забрали.
ФСБ проводить обшук в будинку кримського татарина

В окупованому Сімферополі 4 травня в будинку кримського татарина Тофіка Абдулгазіева російські силовики провели обшук.

Про це повідомив на сторінці в Facebook глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв, пише «Слово і Діло».

«Знову обшуки. Зараз на Маршала Жукова, в Тофіка Абдулгазіева. Мечеті, кладовища оскверняють, Корани рвуть, кримських татар обшукують і заарештовують», - написав Смедляєв.

Кримський активіст Ремзі Бекіров в соцмережі розмістив відеокоментар самого Тофіка Абдулгазіева. У ньому він заявив після обшуку, що силовики в його будинку шукали документи якоїсь зниклої людини.

У РФ є спосіб обійти рішення суду ООН і не відновити Меджліс у КримуЕксперт Українського незалежного центру політичних досліджень оцінила рішення Міжнародного суду ООН за позовами України до РФ.

«З цією людиною я ніяк не пов'язаний. Вони нічого не знайшли. Комп'ютер і телефони не забрали. Вели себе чемно», - розповів чоловік. Коментарів російських силовиків з цього приводу поки немає.

А раніше в окупованому Росією Бахчисараї силовики знову проводили обшуки в будинках кримських татар. Як мінімум одну людину було побито силовиками, трьох затримано.

Нагадаємо, російський суд засудив кримського татарина Руслана Зейтуллаєва до 12 років колонії суворого режиму.

Відмітимо, що українець Артур Панов, оголошений низкою російських ЗМІ померлим, 3 травня на засіданні військового суду в Ростові оголосив про початок сухого голодування з вимогою видати його Україні у двотижневий термін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: