Чубаров закликав кримських татар вийти на спільну молитву незважаючи на заборону

Читать на русском
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав кримських татар вшанувати жертв геноциду кримськотатарського народу і вийти на молитву 18 травня.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав кримських татар вшанувати жертв геноциду кримськотатарського народу і вийти на молитву 18 травня.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook у понеділок, пише «Слово і Діло».

«Російські окупанти знову забороняють в Криму проведення 18 травня 2017 року масових меморіальних заходів, присвячених пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу», - написав він, додавши, що Меджліс закликає кримськотатарський народ взяти участь 18 травня у Криму у декількох формах меморіальних заходів, присвячених пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

За словами Чубарова, о 12:00 18 травня в окупованому Криму пропонується проявити повагу до пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу за допомогою молитви – ДУА.

Клімкін обіцяє звертатися в міжнародні суди з приводу КримуСказано 8 листопада 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«Для здійснення ДУА всі члени родини, що проживають в приватному (індивідуальному) будинку, виходять до воріт (хвіртки), розташовуються з вуличною боку і спільно вимовляють ДУА (молитву). Для здійснення ДУА всі члени сім'ї (сімей), що проживає (ють) в багатоповерховому будинку, збираються у дворі багатоповерхового будинку і спільно промовляють ДУА (молитву)», - написав він.

«Після скоєння ДУА співвітчизники спрямовуються до встановлених за їх місцем проживання пам'ятників або Хатира-таш (пам'ятні камені), де виголошують молитви. Там же покладаються квіти», - додав Чубаров.

Він закликав, кримських татарів, які проживають в місті Сімферополі, прийти до пам'ятного каменя, встановленого у сквері біля залізничного вокзалу.

Як відомо, Міжнародний суд ООН погодився на запровадження запобіжних заходів за позовом «Україна проти РФ» для захисту національних меншин в Криму.

Росія відмовилася виконувати рішення суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: