Допомогу при народженні дитини відтепер можна оформити онлайн

Читать на русском
Відтепер подати заявку для оформлення допомоги в онлайн-режимі можна в електронному вигляді через інтернет.

Відтепер подати заявку для оформлення допомоги в онлайн-режимі можна в електронному вигляді через інтернет.

Таке рішення уряд ухвалив сьогодні, повідомляє «Слово і Діло».

«Впроваджуємо електронну послугу призначення допомоги при народженні дитини ... Сьогодні забезпечений онлайн-прийом заявки в електронній формі з автоматичною перевіркою інформації в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян», – розповіла перший заступник міністра соцполітики Ольга Крентовська.

Вона уточнила, що допомогу при народженні дитини тепер можна оформити через використання електронного цифрового підпису повністю в онлайн-режимі за допомогою інтернету.

«Шлюб за добу» уклали 5 тисяч українських пар – ПетренкоЗа рік більше п'яти тисяч українських пар зареєстрували свій шлюб за процедурою Мін'юсту Шлюб за добу.

При цьому урядовець нагадала, що раніше цю послугу можна було отримати, лише безпосередньо звернувшись до місцевого органу соціального захисту населення та подавши документи в паперовому вигляді.

Крентовська зауважила, що щорічно близько 400 тисяч батьків звертаються до управлінь соцзахисту для оформлення допомоги при народженні дитини. За її словами, очікується, що вже в перший рік функціонування цієї послуги в онлайн-режимі 50% заявників скористаються нею.

Нагадаємо, нещодавно Мін'юст спростив процедуру реєстрації новонароджених. Також зазначимо, що в листопаді минулого року Кабмін постановив збільшити аліменти через інфляцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: