Рада відправила на повторне друге читання закон про житлово-комунальні послуги

Читать на русском
Нові правила для десятків мільйонів українців, які живуть у багатоповерхівках, поки не знайшли схвалення в Раді.

Верховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект «Про житлово-комунальні послуги».

Рішення підтримали 232 народних депутатів після того, як стало ясно, що в парламенті немає голосів, щоб ухвалити закон, передає «Слово і Діло».

Яку частку своїх доходів витрачають українські сім'ї на комунальні платежі«Слово і Діло» підготувало інфографіку про щомісячні витрати на оплату комунальних послуг по відношенню до доходів середньої української сім'ї.

Спікер парламенту Андрій Парубій доручив профільному комітету доопрацювати законопроект, щоб Рада змогла проголосувати за нього.

Верховна Рада ухвалила законопроект №1581-д у першому читанні у лютому 2016 року.

В лютому 2017 року віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко повідомляв, що Верховна Рада ухвалила лише один з п'яти законів, необхідних для запуску в Україні Фонду енергоефективності.

Зазначимо, що законопроектом встановлювався порядок укладення споживачами договорів на отримання всього комплексу житлово-комунальних послуг - на послугу управління, водопостачання, поводження з відходами, газ, електрика.

У законі передбачалося, що споживачам у багатоквартирних будинках теплова енергія постачається згідно з договором про надання комунальної послуги з постачання теплової енергії. Так, встановлюється, що тарифи на теплову енергію, що виробляється та поставляється за допомогою систем автономного опалення, формуються і встановлюються окремо для кожного багатоквартирного будинку, обладнаного системою автономного опалення, з урахуванням собівартості виробництва та постачання теплової енергії у таких системах, а також рентабельності суб'єкта господарювання, що провадить таку діяльність.

Раніше ВР в першому читанні ухвалила закон про енергоефективність будівель.

Нагадаємо, Євросоюз профінансує Фонд енергоефективності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: