День матері: в яких країнах найкраще народжувати дітей?

Читать на русском

До Дня матері «Слово і Діло» підготувало інфографіку про країни, де найкраще дбають про матерів і новонароджених.

У другу неділю травня, яка в 2017 році припадає на 14 число, в Україні відзначають День матері. Цей день святкують в 70 країнах світу, наша країна офіційно приєдналася до цього списку в 1999 році.

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка заявив, що Львівський обласний перинатальний центр здадуть в експлуатацію у 2016 роціСказано 16 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Однак справи з умовами для пологів і турботу про матір і дитину в Україні виглядають далеко не блискуче: з огляду на всі політичні, економічні, соціальні та медичні фактори, наша країна дбає про матерів і немовлят краще такої потужної держави, як Маврикій (острівна держава в Індійському океані на схід від Мадагаскару), проте ще не дотягує навіть до рівня такої високорозвиненої і передової держави, як Сент-Люсія (не менш острівна держава в Карибському басейні).

Звичайно, 69 місце в списку з майже 200 країн – це все ж верхня його половина, проте трохи засмучує той факт, що переважна більшість країн Європи за умовами для народження дітей потрапляють якщо не в першу десятку рейтингу, то в другу – точно.

Так, наразі кращими з кращих за рівнем турботи про молодих матерів і новонароджених є Норвегія, Фінляндія, Ісландія, Данія, Швеція, Нідерланди, Німеччина та Бельгія. У десятку кращих затесалася лише одна неєвропейська країна – Австралія, яка потрапила на 9 місце рейтингу.

Нагадаємо, історія з будівництвом перинатального центру в Луцьку тягнеться вже більше 15 років, його будівництво обіцяють завершити до кінця 2017 року.

Нещодавно в Україні спростили паперову тяганину для оформлення допомоги при народженні дитини: подати заявку на отримання допомоги тепер можна через інтернет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: