У неділю в зоні АТО поранені четверо військових

Читать на русском
З початку доби неділі терористичні угруповання на Донбасі 24 рази відкривали вогонь по позиціях ВСУ, в результаті обстрілу четверо українських воїнів отримали поранення.

З початку доби неділі терористичні угруповання на Донбасі 24 рази відкривали вогонь по позиціях ВСУ, в результаті обстрілу четверо українських воїнів отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Діло».

Найбільша кількість збройних провокаціях з боку супротивника зафіксована на Донецькому напрямку.

З 120-мм мінометів проросійські бандформування обстрілювали українських воїнів у районі Авдіївки, Кам'янки, Зайцевого і Верхньоторецька. На тих же ділянках лінії розмежування бойовики час від часу застосовували міномети калібру 82 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Крім того, по одному з українських опорних пунктів біля Кам'янки незаконні збройні формування били з озброєння танка.

На Приморському напрямку вранці бойовики обстріляли українські позиції біля Широкино з 120-мм мінометів. По Гнутовому і Павлополю били з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Зі стрілецької зброї, а також великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по Водяному.

Карта АТО: ситуація на сході України на 14 травняСитуація на сході країни станом на 00:00 14 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На Луганському напрямку рано вранці бойовики біля Новозванівки вдарили із заборонених мінських домовленостей артилерійських систем калібру 152 мм. Там же застосовували міномети калібру 82 мм.

Позиції ВСУ в районі Кримського обстрілювали з озброєння бойових машин піхоти. А по опорних пунктах сил АТО неподалік Станиці Луганській і Новоалександровки вели вогонь з станкових протитанкових гранатометів. На кордоні Донецької та Луганської областей, неподалік Троїцького, супротивник ще до світанку здійснив обстріл з 122-мм артсистем.

Як повідомлялося, СБУ знайшла в зоні АТО дві схованки зі зброєю.

Нагадаємо, обстріл Авдіївки, в результаті якого загинули четверо мирних жителів, згідно з Кримінальним кодексом України кваліфіковано як теракт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: