Штурм Авдіївки: дії терористів визнали терактом

Читать на русском
Обстріл Авдіївки, в результаті якого загинули четверо мирних жителів, згідно з Кримінальним кодексом України кваліфікований як теракт.

В результаті вчорашнього обстрілу Авдіївки російськими бойовиками «ДНР» сиротами залишилися дівчинки 6 і 7 років. Обстріл, в результаті якого загинуло чотири мирних жителя, кваліфікований як теракт.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар Генпрокуратури Лариса Сарган, передає «Слово і Діло».

«За попередньою інформацією мирні громадяни загинули в результаті попадання снаряда у двір будинку по вул. Сапронова. Особи загиблих встановлюються. На місці події працює слідчо-оперативна група», - розповіла Сарган.

Російські сценарії для Донбасу: від тактики «поглинання» ОРДЛО до референдумуСпеціаліст пояснив, чому пауза в переговорному процесі по Донбасу може бути небезпечна для України, і як зміниться тактика РФ після французьких виборів.

За її словами, відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Донецької області.

У зв'язку з подіями, Президент не приїхав на фінал Євробачення, а губернатор Донецької області Павло Жебрівський скасував святкування Дня Європи.

«Очевидці, представники регіональної влади і мої знайомі, які живуть в багатостраждальній Авдіївці, кажуть, що це був цинічний розстріл цивільного будинку, пряме і точне попадання бойовиків, вбивство 3 жінок і чоловіка», - прокоментувала Ірина Геращенко події в Авдіївці у своєму Facebook.

Нагадаємо, 13 травня під час обстрілу Авдіївки снаряд влучив у житловий будинок, чотири людини загинули. Напередодні, в ОБСЄ попереджали про ризик ескалації на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: