Карта АТО: ситуація на сході України на 14 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 14 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Ситуація в зоні проведення АТО за минулу добу ускладнилася, бойовики 61 раз відкривали вогонь по позиціях ЗС України уздовж всієї лінії розмежування.

Напрямки

На Приморському напрямку бойовики 33 рази відкривали вогонь по українських позиціях. Опорні пункти сил АТО в районі Водяного противник обстрілював із мінометів калібру 120 мм та ствольної артилерії калібру 122 мм. Околиці цього ж населеного пункту, а також Широкиного, опинилися під ворожим вогнем з озброєння БМП.

Також терористи обстріляли українські позиції поблизу Миколаївки, Павлопіля і Чермалика зі стрілецької зброї, гранатометів, великокаліберних кулеметів.

На Луганському напрямку сепаратисти 8 разів відкривали вогонь.

Пізно ввечері бойовики били по українських позиціях поблизу Новозванівки зі 122 мм ствольної артилерії і мінометів калібру 82 мм. З 120 мм і 82 мм мінометів, а також озброєння танка, терористи обстрілювали українські опорні пункти в районі Троїцького. Біля Кримського бандити також вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та озброєння БМП.

На Донецькому напрямку бойовики найбільш активно обстрілювали позиції ЗСУ в районі Авдіївки і на Світлодарській дузі, всього зафіксовано 20 таких обстрілів.

Передмістя Авдіївки бойовики методично обстрілювали зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібру 82 і 120 мм. Через обстріли цього населеного пункту з артилерійської системи калібру 122 мм один снаряд потрапив в будинок мирних жителів, в результаті чого четверо людей загинули на місці, один місцевий житель був важко поранений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: