Порошенко привітав «Динамо» з ювілеєм

Читать на русском
Наразі динамівці мають в активі 15 чемпіонських титулів України, 11 національних Кубків, 6 Суперкубків України, 1 Суперкубок УЄФА і два Кубки володарів кубків.

Президент України Петро Порошенко привітав «Динамо» Київ з 90-річним ювілеєм.

Привітання Президента розміщене на його сторінці у Фейсбуці, передає «Слово і Діло».

«Цей знаменитий клуб з берегів Дніпра дарував радість не одному поколінню наших співвітчизників і прославив Україну на весь світ. Щиро вітаємо «Динамо» Київ з 90-річним ювілеєм! Нових вам величезних перемог, «динамівці»!», - написав Порошенко

Нагадаємо, 13 травня 1927 року було зареєстровано статут Київського спортивного товариства «Динамо», в рамках якого згодом і виникла футбольна команда. Ініціаторами створення київської команди в листопаді 1927 року стали Сергій Барминський та Микола Ханников.

Перший матч, який почав історію міжнародного життя «Динамо», відбувся 14 вересня 1929 року. Тоді суперником киян стала робоча команда Нижньої Австрії, на жаль, кияни поступилися з рахунком 3:4. За 90 років через «Динамо» Київ пройшли декілька поколінь видатних спортсменів - чемпіонів світу й Олімпійських ігор.

За радянський період біло-сині здобули 13 чемпіонських титулів, 9 Кубків СРСР, 3 Суперкубки СРСР, що в свою чергу зробило «Динамо» найтитулованішою командою в історії радянського футболу. Крім того, це найтитулованіша сучасна українська команда, єдиний український клуб, який провів всі сезони у вищій лізі України.

Наразі динамівці мають в активі 15 чемпіонських титулів України, 11 національних Кубків, 6 Суперкубків України, 1 Суперкубок УЄФА і два Кубки володарів кубків.

Відзначимо, що гравець київського «Динамо» Андрій Ярмоленко став найкращим футболістом 2016 року.

Водночас, воротар київського «Динамо», і в минулому збірної України Олександр Шовковський офіційно заявив про завершення більш ніж 20-річної кар'єри гравця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: