Слідком РФ звинувачує українські спецслужби у викраденні російських волонтерів

Читать на русском
Слідчий комітет Росії порушив справу про викрадення людини за нібито викрадення українськими спецслужбами російських волонтерів на Донбасі в 2014-2015 роках.
фото: abnews.ru

Слідчий комітет Росії порушив справу про викрадення людини за нібито викрадення українськими спецслужбами російських волонтерів на Донбасі в 2014-2015 роках.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Слідчого комітету РФ.

«У грудні 2014 року на блокпосту, розташованому поблизу селища Червоний Партизан Донецької області, співробітники українських спецслужб здійснили викрадення 36-річного громадянина Російської Федерації, який не приймав ніякої участі в конфлікті на південному сході України», – заявили в СК РФ.

За словами представників російського відомства, волонтер прибув на територію ОРДО «для надання допомоги у відновленні виробництва» в так званій «ДНР».

Після викрадення росіянина нібито утримували в різних приміщеннях в Новоградовці, Волновасі та Маріуполі, в тому числі і в вантажному контейнері.

Відповідно до заяв СК РФ, після цього росіянина доставили в один з відділів СБУ в Донецькій області, затримали за підозрою в тероризмі і згодом засудили, а на волі він опинився через два роки.

Також в російському відомстві стверджують, що в квітні 2015 року біля Оленівки Донецької області озброєні люди викрали волонтерів російського фонду допомоги біженцям, співвітчизникам і російськомовному населенню, серед яких в тому числі були російські громадяни, які привезли з Луганська гуманітарний вантаж.

«Після чого викрадених російських громадян незаконно і проти їх волі примусово утримували в підвальному приміщенні одного з відділів УСБУ в Донецькій області, а потім під надуманим приводом вони були затримані за підозрою в скоєнні злочину, аналогічного вищевказаною, і згодом обміняли на українських військовослужбовців, затриманих представниками самопроголошених Донецької і Луганської народних республік», – зазначили в СК РФ.

У відомстві повідомили, що за фактами порушено кримінальну справу про викрадення людини та проводяться слідчі дії і розшукові заходи для встановлення всіх обставин події.

Нагадаємо, правоохоронні органи Росії затримали вісім осіб у справі про теракт в метрополітені Санкт-Петербурга 3 квітня, де загинули 14 людей.

Раніше екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прокоментував свій заочний арешт за поданням СК РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: