ВРП звільнила кримських суддів, які перейшли на службу в РФ

Читать на русском
Вища рада правосуддя України звільнила 91 кримського суддю за перехід на службу до судів Російської Федерації.
ВРп звільнила кримських суддів за перехід на службу до РФ

Вища рада правосуддя України звільнила 91 кримського суддю за перехід на службу до судів Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба ради, пише «Слово і Діло».

«Вища рада правосуддя під час засідання 11 травня 2017 року розглянув питання про звільнення з посад 98 суддів судів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», - йдеться в ньому.

При цьому наголошується, що дані судді, перебуваючи в статусі суддів України, здійснювали судочинство і брали судові рішення на підставі законодавства і ім'ям Російської Федерації, російською мовою з використанням символів іншої держави.

Новий Верховний суд: муки формуванняФормування Верховного суду України – той іще серіал, стежити за розвитком сюжету в якому доводиться всій країні: адже від того, хто до нього потрапить, залежить доля кожного українця. Тим часом, баталії розгортаються геть неабиякі, розповідає журналіст Максим Кречетов.

«Встановлені перевіркою факти підтверджують, що дії зазначених суддів підривають авторитет правосуддя, порочать звання судді і безсумнівно є істотним дисциплінарним проступком, несумісним зі статусом судді, а також свідчать, що ці судді свідомо знехтували своїми обов'язками і порушили морально-етичні принципи поведінки судді», - додається в повідомленні.

Вища рада правосуддя відхилила клопотання Генеральної прокуратури України про подовження терміну усунення з посади судді Вищого господарського суду Артура Ємельянова.

Суддя Оболонського районного суду Києва Дмитро Камбулов, призначений для розгляду справи екс-президента-втікача Віктора Януковича, звільнений Вищою радою правосуддя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: