Нацрада оголошує конкурс на цифрове мовлення на Чонгарі

Читать на русском
У Нацраді закликають українські телеканали взяти участь у конкурсі, щоб мешканці північного Криму мали доступ до українського телебачення.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила конкурс на мовлення з використанням радіочастотного ресурсу в стандарті DVB-T2 в с. Чонгар Херсонської області.

Про це повідомляється на сайті Нацради, передає «Слово і Діло».

«Цілодобове мовлення п'яти програм буде організовано на 50 телевізійному каналі потужністю 1 кВт. Територія розповсюдження програм - с. Чонгар Херсонської області, м. Джанкой, м. Красноперекопськ і Джанкойський, Красноперекопський райони Автономної Республіки Крим», - наголошується в повідомленні.

У Нацраді закликають всі українські телеканали взяти участь у конкурсі, щоб мешканці північного Криму змогли отримувати сигнал у стандарті DVB-T2 та мати доступ до українського телебачення не тільки через супутник, а й через ефірне наземне цифрове мовлення.

«У зв'язку з тим, що Україна досить давно почала цифрове мовлення, населення Криму забезпечене сет-топ-боксами, тож у Криму є кому приймати українськи сигнал і є кому дивитися українське телебачення. Також цифровий сигнал практично неможливо заглушити», - уточнюється в повідомленні.

Оголошення про конкурс та конкурсні умови незабаром буде опубліковано в газеті «Голос України».

Раніше Кабмін запропонував Верховній Раді ухвалити законопроект «Про внесення змін у деякі закони України щодо територій з особливим режимом мовлення».

У квітні Національна рада з телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки чотирьох телеканалів, що входять до медіа-холдингу «Inter Media Group».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: