Чотири канали групи «Інтер» очікують позапланові перевірки Нацради

Читать на русском
Тижневі моніторинги Нацрадою ефіру всіх 27 загальнонаціональних телеканалів показали, що більшість телеканалів дотримуються законодавства, порушення виявили тільки на телеканалах групи «Інтер».
«Інтер» очікують позапланові перевірки

На засіданні 13 квітня, Національна рада з телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки чотирьох телеканалів, що входять до медіа-холдинг «Inter Media Group»: «Інтер», НТН, «Піксель» і «Enter-фільм».

Про це повідомляє кореспондент «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

«Нацрада двічі на рік моніторить кількість передач європейського виробництва, а також США і Канади. Вони повинні становити не менше 70% загального тижневого обсягу мовлення. Також не менше 50% загального тижневого обсягу мовлення мають становити передачі українського виробництва. На чотирьох телеканах - «Інтер», НТН, «Піксель» і «Enter-фільм» - ми знайшли порушення цієї норми», - сказав голова Нацради Юрій Артеменко.

Він уточнив, що на телеканалі «Інтер» протягом тижня (з 13 по 19 лютого) у проміжках часу між 7:00 та 23:00 замість 70% було 57% обсягу європейських програм, на НТН - також 57%, і частка передач українського виробництва - 32% замість 50%. На телеканалі «Піксель» частка передач українського виробництва - 25% замість 50%. На «Enter-фільм» частка передач українського виробництва - 22% замість 50%, 37% передач європейського виробництва замість 70%.

Як зазначив член Нацради Сергій Костинський, Нацрада провела тижневі моніторинги ефіру всіх 27 загальнонаціональних телеканалів, які здійснюють аналогове та цифрове мовлення. Більшість телеканалів дотримуються законодавства, порушення виявили тільки на телеканалах групи «Інтер».

«Якщо позапланова перевірка доведе порушення, будуть застосовані санкції», - сказав Костинський.

Раніше в медіахолдингу «Інтер Медіа Груп» заявили, що законопроект №5313 про мовні квоти на телебаченні шкідливий для телевізійної галузі та порушить права мільйонів російськомовних».

Також відзначимо, що на початку року великий київський інтернет-провайдер «Ланет» припинив трансляцію телеканалів групи Inter Media Group за своєю кабельної мережі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: