Наглядова рада Суспільного мовлення обрала голову

Читать на русском
Головою наглядової ради ПАТ Національна суспільна телерадіокомпанія України обрали Тетяну Лебедєву.
Тетяна Лебедєва

Головою наглядової ради ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» обрали Тетяну Лебедєву.

Про це повідомила член наглядової ради НСТУ Світлана Остапа, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За кандидатуру Лебедєвої під час засідання 8 лютого проголосували дев’ятеро членів наглядової ради.

«Під час вчорашнього засідання головою наглядової ради Суспільного мовлення обрано Тетяну Лебєдєву. Були присутні 16 із 17 членів ради: Володимир Бринзак зараз за кордоном на змаганнях із біатлону. Дев’ятеро з присутніх проголосували за Тетяну Лебедєву. Інший кандидат, Тарас Шевченко, набрав чотири голоси. Інші бюлетені були визнані недійсними – не проголосували за жодного з кандидатів», – заявила Остапа.

Вона додала, що також висувалися кандидатури її та Євгена Глібовицького, але вони зняли свої кандидатури.

Суспільне мовлення в Україні запрацює в 2017 році – СтецьУ 2017 році відбудеться запуск суспільного телебачення й радіомовлення. Вже до нового року будуть врегульовані всі юридичні питання для запуску мовника.

«Я, зокрема, мотивувала це тим, що, на мою думку, головою має бути обраний представник громадськості – тих 9 осіб, які обрані від громадських організацій», – зазначила Остапа.

Водночас, за її словами, на засіданні не вдалося обрати заступника голови наглядової ради НСТУ, секретаря, а також голів комітету з питань призначень і винагород та комітету з питань аудиту. «Думаю, що на наступному засіданні, скоріш за все, наступного тижня, ми вирішимо всі кадрові питання», – додала вона.

Нагадаємо, 19 січня 2017 року Кабмін зареєстрував «Національну суспільну телерадіокомпанію України». Раніше повідомлялося, що Мінфін виділить на Суспільне мовлення понад 1 мільярд гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: